סגירת מרפסת הוא מושג נפוץ בישראל. המטרה העיקרית של סגירת המרפסת היא לחסות את המרפסת הפונה לרחוב, כדי שהרעש מהרחוב, הלכלוך והאבק לא יכנסו לבית. משתמשים בתופעה זו בעיקר בערים גדולות.
לסגירת מרפסת יש משמעות כלכלית, משום שבעזרת תופעה זו שטח הדירה גדל באופן אוטומטי, וכמו שנאמר מקודם, עוזר לשמור על בית נקי ושקט, לכן לא מפתיע שאנשים רבים מעדיפים לסגור מרפסת.
פתרונות המומלצים
וילון זכוכית – מערכת מותאמת פתחים וחלל המרפסת, הכוללים יחידות זכוכית ללא מסגרת.
סגירת אלומיניום – הפתרון המפורסם ביותר. נחשב לכזה בזכות המראה היוקרתי, העמידות הגבוהה ונוחות הניקיון והתחזוקה.
סגירת חורף – המוצר מספק הגנה טובה מהרוח והגשם. בנוסף, מונע מנזקי השמש, האבק, הרוח והגשם.
סגירת פנורמית – התופעה מבצעת באמצעות מערכת זכוכיות עם אפשרות לקיפול מלא.
סגירת מרפסת עם חלונות – מרפסת כוללת חולונות הזזה ומסגרת תחתונה ועליונה מאלומיניום. מוצר מספק הגנה מגשם, רוח ואבק.
סגירת מרפסת שמש – קיים מגוון רחב של פתרונות לסגירת מרפסת זו. ביניהם יש פרגולות אלומיניום בשלל עיצובים וגוונים לבחירה. יחד עם זאת, אין למרפסת קירוי מעל, לכן יש להתקין קונסטרוקציה ועדיף לעשות זאת באמצעות שיטות הבניה הקלה ועל ידי אלומיניום.
סגירת מרפסת מקורה – המרפסת כבר בעלת גג, לכן פשוטה וזולה.
סגירת מרפסת לעסק – נחשב לפתרון מפורסם בעיקר בעסקי מזון כמו מסעדות, בתי קפה וקונדיטוריות. לרוב פתרונות קבועים אשר קל לפרק בעונה חמה כדי לאפר ללקוחות ליהנות ממזג אוויר נעים.
ההתקנה
תהליך זה משתנה בהתאם למוצר הנבחר של מרפסת ביתית או עסקית. כאשר המרפסת באה כבר עם הגג, קל יותר לסגור אותה באמצעות אחד הפתרונות הקיימים בטקסט זה למעלה. כאשר המרפסת לא באה על גג, יש להכין קונסטרוקציה.
היתרים ואישורים לסגירת מרפסת
החוק אומר כי אסור לסגור למרפסת ללא היתר מיוחד בתנאי שאינה משתה את חזית בניין. אם בסגירת מרפסת משתמשים בבטון, חייב לקבל אישורים והיתרים מהמועצה המקומית האחראית על השטח עליו נבנה הבניין. כמו כן, אם סוגרים מרפסת באמצעות תריסים, מותר לא להוציא היתרי בנייה.